Ο πρόεδρος της νέας Ομοσπονδίας Δημήτρης Δημητρίου μίλησε
για την συνεργασία αλλά και τις μέχρι τώρα επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.

«Η Π.Ο.ΜΜΑ ως νέα ομοσπονδία στον χώρο μετά τις πρόσφατες επιτυχίες των αθλητών της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζακστάν (χάλκινο μετάλλιο) και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Γερμανία (1 ασημένιο – 2 χάλκινα μετάλλια) και θέλοντας να βάλουμε γερές βάσεις για την συνέχιση και διατήρηση των επιτυχιών αυτών, αποφάσισε να ενισχύσει την ομοσπονδία με επιστημονικούς συνεργάτες.

Για την θέση του επιστημονικού συνεργάτη και ομοσπονδιακού προπονητή φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης επιλέγει ο προπονησιολόγος Ιωάννης Κωστικιάδη. Αρμοδιότητες του θα είναι η εργομετρική αξιολόγηση και η προπονητική παρέμβαση σε ότι αφορά την φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση των αθλητών που στελεχώνουν την Εθνική ομάδα».

Δηλώσεις του προέδρου της Π.Ο.ΜΜΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών) Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος συνέχισε:

Μετά τους Πανελλήνιους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου και θα προκύψει η Εθνική ομάδα της Π.Ο.ΜΜΑ για το 2018, ο Γ. Κωστικιάδης θα αναλάβει τους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση μέχρι τους Μεσογειακούς αγώνες της WMMAA που θα διεξαχθούν τον Μάϊο με σκοπό την όσο δυνατόν καλή τους φυσική κατάσταση και την συνέχιση των επιτυχιών τους στην κατάκτηση των μεταλλίων και διακρίσεων».

Και ο πρόεδρος της Π.Ο.ΜΜΑ κατέληξε:

«Ο Γιάννης Κωστικιάδης, προπονησιολόγος, είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα “Προπονητική στους δρόμους κλασσικού αθλητισμού” και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου “Ειδική Προπονητική Κλασσικού Αθλητισμού” στο ίδιο τμήμα.

Στη 17χρονη καριέρα του ως αθλητής μετράει αρκετές πανελλήνιες και παν-κύπριες νίκες, καθώς και συμμετοχές και με τις δύο εθνικές ομάδες, στα αγωνίσματα των 110μ. με εμπόδια, 400μ. με εμπόδια και στην σκυταλοδρομία 4x400μ. Η κορυφαία διεθνή επιτυχία του είναι η τρίτη θέση στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης στα 400μ. εμπόδια το 2005».

Ο Γιάννης Κωστικιάδης έχει την Recreation Fitness Team, όπου αναλαμβάνει προπόνηση strength & conditioning σε αθλητές υψηλού επιπέδου διαφόρων αθλημάτων (στίβο, ποδόσφαιρο και μπάσκετ) κυρίως μαχητικών όπου πολλά και μεγάλα όνομα του χώρου των μαχητικών έχουν συνεργαστεί μαζί του όπως ο Γιάννης Στοφορίδης, Ara janikian, Δημήτρης Μαργαριτοπουλος και πλήθος ακόμα αθλητών».