Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στα κλειστά
της ΧΑΝΘ και του Ωραιοκάστρου («Κονταξοπούλειο»).

Η πιο σημαντική διοργάνωση ταε κβο ντο ITF στην Ελλάδα και μια από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη, το “European King of Taekwon-do” πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου 2017 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση εξελίχθηκε ταχύτατα από Πανελλήνια ημερίδα ταε κβο ντο Open σε σημαντική διεθνή διοργάνωση, σημειώνοντας τεράστια άλματα κάθε χρόνο τόσο σε αριθμό αθλητών όσο και σε χώρες που συμμετέχουν. Από φέτος μάλιστα όχι μόνο με συμμετοχές από την Ευρώπη αλλά και από χώρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, όπως η Αργεντινή.

Συνολικά στις δυο ημέρες των αγώνων αγωνίστηκαν 1.300 αθλητές από 13 χώρες και στις κερκίδες των δυο γηπέδων που την φιλοξένησαν, το «Κονταξοπούλειο  Αθλητικό Κέντρο Ωραιοκάστρου» και το κλειστό γήπεδο ΧΑΝΘ, βρέθηκαν περισσότεροι από 4.000 θεατές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Έδωσαν το παρόν και διεθνείς θεσμικοί παράγοντες και μέλη Ομοσπονδιών, πρωταθλητές του αθλήματος και μέλη της αθλητικής κοινότητας της πόλης.

Οι προκριματικοί αγώνες της α’ μέρας για τις μικρές κατηγορίες αθλητών και αθλητριών γεννημένων από 2010-2003 φιλοξενήθηκαν στο Ωραιόκαστρο, για την ανάδειξη των «junior kings», με τη διοργάνωση να υποστηρίζει ταυτόχρονες αναμετρήσεις σε οχτώ ταπί.

Οι προκριματικοί αγώνες των μεγάλων κατηγοριών εφήβων – νεανίδων και ανδρών – γυναικών ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της δεύτερης μέρας στην ΧΑΝΘ και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με τις αναμετρήσεις των αθλητών ταυτόχρονα σε επτά ταπί, για την ανάδειξη των kings and queens of taekwon-do σε κάθε κατηγορία.

Τόσο η προκριματική φάση των δύο ημερών όσο και οι μεγάλοι τελικοί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν σε αυστηρή εφαρμογή των διεθνών κανονισμών του αθλήματος με την υποστήριξη της Αθλητικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Ελλάδος (Α.Ο.Τ.Ε.), με την συμμετοχή Ελλήνων αλλά και διεθνών πιστοποιημένων διαιτητών και κριτών. Οι θεατές των τελικών μπορούσαν να παρακολουθούν από τις κερκίδες όλες τις μονομαχίες ταυτόχρονα, με την εξέλιξη του σκορ και των παρατηρήσεων στους ηλεκτρονικούς πίνακες βαθμολογίας.

Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας η διοργάνωση άλλαξε ύφος φόρεσε τα πιο εντυπωσιακά της χρώματα και από αυστηρά μαχητικό meeting εξελίχθηκε σε show υψηλών προδιαγραφών! Εντυπωσιακές χορογραφίες και cheer leaders καλωσόρισαν τους παρουσιαστές της τελικής φάσης που κάλεσαν στο κεντρικό ταπί τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Προπονητή και εκπρόσωπο του διοργανωτή συλλόγου Α.Σ. Νεάπολη «Μακεδονική Δύναμη» Νίκο Λεούση να κηρύξει την έναρξη των τελικών μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, την χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου.

Παρών στη διοργάνωση ήταν ο Παραολυμπιονίκης 2016 στο Ρίο και Χάλκινος Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2017 στο Μεξικό Αντώνης Τσαπατάκης για τον οποίο πραγματοποιήθηκε ειδική τιμητική βράβευση.

Πριν την έναρξη προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη συγκινητικό video που ετοίμασαν οι διοργανωτές εις μνήμη τεσσάρων σημαντικών προσωπικοτήτων του αγωνιστικού και προπονητικού χώρου του αθλήματος που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Μνημονεύθηκαν οι Αλέξανδρος Μαρκοκωνσταντίνος, Παύλος Μπαζούκας, Ευθύμης Κατσαούνος και Παντελής Στούπας. Αμέσως μετά κλήθηκαν στο κεντρικό ταπί όλοι οι προπονητές που τιμήθηκαν με προσωπική απονομή, συνολικά 118 σωματεία και σύλλογοι!

Η εντυπωσιακή βραδιά ολοκληρώθηκε με την αλληλουχία των τελικών όλων των κατηγοριών και των απονομών μετά από κάθε τελικό με τις περισσότερες αναμετρήσεις να κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα, προσφέροντας ταυτόχρονα αγωνιστικό θέαμα και αγωνία για το αποτέλεσμα.

Το European King of Taekwon-do διοργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο Tae kwon Do I.T.F Α.Σ. Νεάπολη «Μακεδονική Δύναμη», με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και πλήθους επιχειρήσεων που συμμετείχαν με χορηγίες, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ).