Οι μικροί Ανδρέας (2 ετών), Ανδρέας (1 ετών), Κωνσταντίνος (3 μηνών)
παρέλαβαν τα… αγωνιστικά τους Nissan 510sss μετά την βάπτιση των δύο.

Τρία αγωνιστικά Datsun 510sss του 1967, αποτελούν μια μοναδική “κληρονομιά” για την οικογένεια Μπάσδελη. Με μια ιστορία που αριθμεί τρεις γενιές στα αγωνιστικά δρώμενα, η οικογένεια Μπάσδελη συνεχίζει τη δική της παράδοση “κληροδοτώντας” στην τέταρτη γενιά της, τρία μοναδικά μοντέλα.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον προπάππου Γιώργο Μπάσδελη. Πέρασε στον υιό Ανδρέα (τώρα παππού). Στην συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στα χέρια των υιών Γιώργο Μπάσδελη και Κωνσταντίνο Μπάσδελη. Και τώρα ήρθε η σειρά στην τέταρτη γενιά, τον Ανδρέα Γ. Μπάσδελη (2 ετών), τον Ανδρέα Κ. Μπάσδελη (1 ετών) και τον Κωνσταντίνο Γ. Μπάσδελη (3 μηνών).

Με αφορμή τις δύο βαπτίσεις που έγιναν μαζί,  των δύο πιο μικρών μελών της οικογένειας, το καλύτερο δώρο βάπτισης για την τέταρτη γενιά δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από τα τρία πανομοιότυπα αγωνιστικά Datsun 510sss μοντέλα του 1967, με τα ονόματά τους στο παρμπρίζ τους.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ετοιμάστηκαν από την Nissan Μπάσδελης στην Κόρινθο και παραδόθηκαν με όλες για την περίσταση τιμές από τον παππού Ανδρέα Γ. Μπάσδελη, μετά την βάπτιση των εγγονών του, στον χώρο όπου δόθηκε η δεξίωση, στο Σολομό Κορινθίας.

0000

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η παράδοση της οικογένειας συνεχίζεται. Μετά τα παιδιά μου θέλω να πιστεύω ότι και τα εγγόνια μου θα βρεθούν στο τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Εμείς το φροντίσαμε αυτό από τώρα, πριν ακόμα ξεκινήσουν να περπατούν. Όνειρό μου να τους δω και τους τρεις να αγωνίζονται και να αγαπούν τα αυτοκίνητα όσο και εμείς» δήλωσε ο… παππούς Ανδρέας Μπάσδελης.

Κοινό σημείο των τεσσάρων γενεών, το οικογενειακό Datsun 510 του προπάππου Γιώργου, ένα αυτοκίνητο που το χρησιμοποίησε ο Ανδρέας ως “μουλάρι” για τις πρώτες του αγωνιστικές δοκιμές, όπου σε αυτό έμαθαν να οδηγούν ο Γεώργιος και ο Κωνσταντίνος.

Τώρα, με τα τρία Datsun 510sss που “παρεδόθησαν” στην τέταρτη γενεά, μπήκε το νερό στο αυλάκι για να κάνει τα πρώτα της οδηγικά και γιατί όχι αγωνιστικά βήματα.

Ο Ανδρέας Μπάσδελης γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, τον Αύγουστο του 1956. Στην Αθήνα εξασκούσε το επάγγελμα του τραπεζικού, ενώ από το 2004, οπότε μετακόμισε με την οικογένειά του στην Κόρινθο, είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος Nissan της περιοχής. Πραγματοποίησε τον πρώτο του αγώνα το 1987 με Zastava Yugo, ενώ έχει συμμετάσχει σε όλες τις μορφές αγώνων (ράλλυ, αναβάσεις, αγώνες ταχύτητας), κάνοντας μέχρι και 30 αγώνες τη χρονιά με διάφορα αυτοκίνητα, κυρίως όμως με Golf. Είναι παντρεμένος με την Ελένη.

Ο Γιώργος Μπάσδελης γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, στις 8 Οκτωβρίου του 1981. Κατοικεί μόνιμα στην Κόρινθο, ενώ είναι μηχανικός αυτοκινήτων στην οικογενειακή επιχείρηση, καταφέρνοντάς τα, μάλιστα, πολύ καλά στο ρόλο του αρχιμηχανικού! Η πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στην Ανάβαση Κύμης το 2004, συμμετέχοντας στο Micra Cup εκείνης της χρονιάς. Το αγωνιστικό βάπτισμα το πήρε στο «Γίνε Πρωταθλητής» του 2000, σε ηλικία 19 ετών! Είναι παντρεμένος με την Ελένη και έχει δύο υιούς τον 2χρονο Ανδρέα και τον 3 μηνών Κωνσταντίνο.

Ο Κώστας Μπάσδελης είναι ο μικρός της οικογένειας, γεννημένος 15 Ιουνίου 1984. Μεγάλη του λατρεία αποτελούν οι μοτοσικλέτες, κάτι για το οποίο, όμως, διαφωνούν έντονα οι δικοί του. Εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση, έχει σπουδάσει πληροφορική στα ΙΕΚ του Πειραιά. Πρώτος αγώνας του Κώστα ήταν η Ανάβαση Ριτσώνας ΤΟ 2006. Είναι παντρεμένος με την Εύη και έχει τρία παιδιά, δύο κόρες, την 8χρονη Έλενα και την 6χρονη Νικολέτα και έναν υιό 1 ετών Ανδρέα.