Πανελλήνιοι, 4η μέρα: Οι Πανελληνιονίκες υπερπήδησης εμποδίων 2017.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα Κυριακή (11/12) απόγευμα οι 70οι Πανελλήνιοι Αγώνες στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο και αναδείχθηκαν οι Πανελληνιονίκες υπερπήδησης εμποδίων 2017.

Η περσινή Πανελληνιονίκης Ενηλίκων, Νικολίνα Μακαρώνα με την Arc de Triomphe,  υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο της κερδίζοντας και πάλι. Η αμαζόνα του ΙΟΒΟΠ είχε τη μοναδική άπταιστη διαδρομή στο μπαράζ. Δεύτερη ήταν η Άννα Παπαγεωργίου με την Vania που σημείωσε 4 βαθμούς στο μπαράζ και τρίτος ήταν ο Ηλίας Μπαλιούσης με την KEC Korsica με 4 βαθμούς από τους δύο γύρους.

Την Κατηγορία Νέων Ιππέων κέρδισε η φετινή Πρωταθλήτρια Εφήβων Πάολα Μαρτίνη του ΙΑΟΦ με τον Electic Elvis με τη μοναδική διπλή άπταιστη διαδρομή στους δύο γύρους. Στην 2η θέση ήταν ο περσινός Πανελληνιονίκης της Κατηγορίας, Ανδρέας Βαρδινογιάννης με τον Zjohn με 4 βαθμούς και στην 3η θέση η Σελήνη Ποππ του ΙΟΒΟΠ με την Arabella με 12 βαθμούς.

Στην Κατηγορία Εφήβων ο αγώνας διαβάθμισης έκρινε και πάλι τους Πανελληνιονίκες. Την 1η θέση κατέλαβε με την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 32,19 η Αθηνά Μάνου με τον Cascajo του ΙΟΕ. Δεύτερος ήταν ο Λεωνίδας Παλέγδας με την Chacceline του ΙΟΠΙ με 0 βαθμούς και χρόνο 35,39 και τρίτος ήταν ο Δημήτρης Δρούγας του ΙΠΠΟΚ με τον Magic de France με 4 βαθμούς στο μπαράζ.

Στην κατηγορία Παίδων μετά από αγώνα διαβάθμισης μεταξύ δύο αμαζόνων, Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε η περσινή Πρωταθλήτρια Μελίνα Πειμανίδη του ΙΠΠΟΚ με τον Carnavals Wonder με την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 31,77. Δεύτερη ήταν η φετινή Πρωταθλήτρια, Αθηνά Ζολώτα-Γιάρα του ΙΟΒΟΠ με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 37,30, ενώ στην 3η θέση ήταν η Άννι Μάγιο Βατίδη του ΙΠΟΑ με τον Castor Z με 4 βαθμούς από τους δύο γύρους.

Στην πρώτη σημερινή κατηγορία Αμαζόνων πρωταγωνιστής Όμιλος ήταν ο ΙΟΚΑΛSG, οι αμαζόνες του οποίου πήραν και τις τρεις πρώτες θέσεις. Νικήτρια αναδείχθηκε μετά από όμορφο αγώνα διαβάθμισης μεταξύ των τριών αθλητριών η Αλεξάνδρα Παράσχη με την Clear the Way με την μοναδική  άπταιστη διαδρομή. Δεύτερη ήταν η Αγγέλικα Καρακασίλη με τον Captain Cunterbunt με 4 βαθμούς και τρίτη η Θεοδώρα Κόλλια με την Carena με 8 βαθμούς.