Οι αγώνες έγιναν με αφόρητη ζέστη στην Θεσσαλονίκη.

Με την ανάδειξη των τεσσάρων Κυπελλούχων Ελλάδας και παρά την αφόρητη ζέστη ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή (25/06) στη Θεσσαλονίκη και το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας το Κύπελλο στην Υπερπήδηση Εμποδίων.

Τρεις αμαζόνες και ένας ιππέας πήραν τους τίτλους των Κυπελλούχων στις τέσσερις κατηγορίες. Στην μεγαλύτερη Κατηγορία Α ύψους 1.40μ. η Άννα Παπαγεωργίου, 2η Πρωταθλήτρια Ενηλίκων 2017, του ΙΟΚΑΛSG μαζί με τον LC Waikiki Akino ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια, η οποία με 1 βαθμό ποινής στους δύο γύρους κέρδισε την 1η θέση σε σύνολο 24 ιππέων. Στην 2η θέση ήταν ο Πάρις Κουτσογιάννης του ΙΟΒΟΠ με τον Joli Coeur με 4 βαθμούς και στην 3η θέση επίσης με 4 βαθμούς η Σελήνη Ποππ του ΙΟΒΟΠ με την Brandy Sugar.

Στην κατηγορία Β ύψους 1.30μ. Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Ελένη Θωμαίδου με τον Comeet, μετά από αγώνα διαβάθμισης μεταξύ τεσσάρων αθλητών, που είχαν 0 βαθμούς μετά τους 2 γύρους. Η αμαζόνα του ΑΟΙΒ είχε στο μπαράζ άπταιστη διαδρομή και τον καλύτερο χρόνο 39,25. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Λασκαρίδη του ΕΙΟ με την Concordia 38 με 0 βαθμούς και χρόνο 40,73 στο μπαράζ και τρίτη ήταν η Μαρία Παπουρδάνου του ΕΙΟ με τον Voyou de Grece με επίσης 0 βαθμούς και χρόνο 40,91.

Στην κατηγορία Γ ύψους 1.20μ. τρεις αθλητές ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 0 βαθμούς μετά τους δύο γύρους. Καλύτερος στο μπαράζ με τη μοναδική άπταιστη διαδρομή και Κυπελλούχος ήταν ο Δημήτρης Πασχαλίδης με την Zurosa του ΙΟΘΕΡ. Δεύτερη ήταν η φετινή Πρωταθλήτρια Παίδων, Αθηνά Ζολώτα Γιάρα του ΙΟΒΟΠ με τον Stamiro 2 με 4 βαθμούς στο μπαράζ και τρίτος ήταν ο Λεωνίδας Παλέγδας του ΙΟΠΙ με την Chacceline 2 που αποσύρθηκε στο μπαράζ.

Τέλος στην Κατηγορία Ε ύψους 1.10μ. με τη μοναδική διπλή άπταιστη διαδρομή στους δύο γύρους τον τίτλο της Κυπελλούχου πήρε η Χριστίνα Ορφανού του ΙΟΚΑΛSG με τον Lord Sonador. Δεύτερη ήταν η Παναγιώτα Μαυράκη του ΑΙΟΒ με την Cohiba 0012 με 4 βαθμούς και τρίτος ο Λάμπρος Γκουνέλας με την Cartogolda του ΙΟΘ με επίσης 4 βαθμούς.