Ξεκίνησε η περίοδος 2017-18 που έχει και Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Ύστερα απ’ ένα πολύ μικρό διάλειμμα οι αθλητές και αθλήτριες της χιονοδρομίας ξεκίνησαν εντατικά την προετοιμασία τους για την επόμενη περίοδο. Ο μεγάλος στόχος και των Ελλήνων αθλητών μας είναι να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 (σ.σ. στην Πιόνγκ Τσανγκ της Νότιας Κορέας 08-25/02/2018), αλλά και να διακριθούν και στις μικρότερες αλλά και πολύ σημαντικές διοργανώσεις που υπάρχουν μέσα στη νέα αγωνιστική χρονιά – περίοδο.

Η προετοιμασία των αθλητών μας θα είναι ιδιαίτερα επίπονη με προπόνηση στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, κυρίως σε παγετώνες, ενώ οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν, περίπου σε δύο μήνες, τον Αύγουστο. Στα Αλπικά θα συμμετέχουν σε αγώνες του Νοτίου Ημισφαιρίου, ενώ στο Δίαθλο και στην Αντοχή θα αγωνιστούν σε θερινούς αγώνες με ρόλλερσκι.

Την πρώτη προετοιμασία της νέας περιόδου πραγματοποίησε ήδη η Εθνική ομάδα των Αλπικών, σηματοδοτώντας την έναρξη των επίσημων αθλητικών εκδηλώσεων της ΕΟΧΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων). Οι  χιονοδρόμοι: Γιάννης Αντωνίου, Γιάννης Πρώιος, Σοφία Ράλλη, Μαρία Σαμαρίνου, Νίκος Τζιόβας και ο ομοσπονδιακός προπονητής Πάππος Στέργιος βρέθηκαν από τις 17 Μαίου 2017 και για δύο εβδομάδες, στον παγετώνα Χίντερτουξ της Αυστρίας όπου έκαναν προετοιμασία στο χιόνι.

Την πρώτη τους διεθνή προετοιμασία θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες οι πρωταθλητές του Διάθλου Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Τσακίρη.  Οι πρωταθλητές μας, με συνοδούς τους Αθανάσιο Τσακίρη και Μπόρισλαβ Πανκοφ,  ξεκινούν από σήμερα προπόνηση στο χιόνι στον παγετώνα Ντακστάιν και σκοποβολή στο Ραμσάου της Αυστρίας.